Alman Tüketicilerin Temiz Enerji Maliyeti Artıyor

Almanya’da yapılan bir çalışma, ülkedeki elektrik tüketicilerinin temiz enerji teşviklerinden kaynaklanan yüklerinin artacağını öngörüyor.

19 Ekim 2011

Dört büyük Alman elektrik dağıtım şirketinin bağımsız araştırmacalara hazırlattığı bir çalışma 2012 yılında ülkedeki elektrik tüketicilerinin yenilenebilir enerji teşviklerinden kaynaklanan mali yüklerinin artacağını gösteriyor.

Hazırlanan çalışmaya göre 2012 yılında elektrik tüketicilerinin yenilenebilir enerji teşviklerinden dolayı elektrik harcamaları kilovaat-saat başına 3.592 avro sent artacak. Alman tüketicilerin 2011 yılında katlandıkları maliyet ise 3.530 avro sent düzeyinde idi. Bu tüketiciler açısından yüzde 1.8’lik artış anlamına geliyor.

Bununla birlikte çalışma ülkedeki kurulu güneş enerjisi gücünün 2011 yılı sonunda 23.8 GW’a, 2012 sonunda ise 28.3 GW’a yükseleceğini öngörüyor.

Alman Çevre Bakanı Norbert Roettgen tarafından açıklanan bir kamuoyu araştırması ise Alman elektrik tüketicilerinin bu durumdan rahatsız olmadığını gösteriyor.

Alman Bakanın açıkladığı araştırma Almanların yüzde 80’inin kilovat-saat başına 3.5 avro sentlik bu maliyeti makul hatta düşük bulduğunu gösteriyor.