Pakistan’dan Nordex’e 250 MW’lık Sipariş

Kurulu rüzgar enerjisi gücü 6 MW olan Pakistan’dan Nordex’e 250 MW’lık sipariş geldi.

20 Ekim 2011

Nordex’in Pakistan’dan 250 MW’lık türbin siparişi aldığı açıklandı. Nordex’ten yapılan açıklamada siparişlerin ülkede inşa edilecek 5 ayrı rüzgar enerjisi santrali için verildiği belirtildi.

Anlaşma ile Nordex dört yatırımcı firmanın 5 ayrı rüzgar enerjisi santrali projesi için iki yıl içinde 2.5 MW kurulu güce sahip 100 adet N100/2500 türbinlerinden tedarik edecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan şirketin üst strateji yöneticisi Lars Bondo Krogsgaard Nordex için Pakistan’ın Çin’den sonraki en önemli asya pazarı olduğunun altını çizdi.

Ciddi bir enerji açığı sorunu yaşayan Pakistan’da ülke çapında günde 12 saati bulan elektrik kesintileri yaşanıyor. Bununla birlikte ülke yönetimi fosil yakıtlara olan bağımlığını azaltacak çözümler arıyor.

Rüzgar enerjisi alanında ise ülke henüz yolun başında sayılsa da son dönemlerdeki gelişmeler ülkenin bu sektörünün hızla gelişeceğini gösteriyor.

Pakistan’ın halihazırdaki kurulu rüzgar enerjisi gücü ise yalnızca Zorlu Enerji tarafından inşa edilmiş ve devreye alınmış 6 MW’lık bir santralden ibaret.

Bununla birlikte ciddi yabancı yatırımcı ilgisi altında olan ülkede Temmuz ayı itibari ile inşa edilmekte olan veya finansmanı sağlanmış rüzgar enerjisi projelerinin toplam kurulu gücü ise 1 GW düzeyinde.